Сателитното абонаментно радио SiriusXM в Щатите съобщи, че купува музикалната стрийминг

...
Сателитното абонаментно радио SiriusXM в Щатите съобщи, че купува музикалната стрийминг
Коментари Харесай

Радио SiriusXM купува музикалната стрийминг услуга Pandora

Сателитното абонаментно радио SiriusXM в Щатите съобщи, че купува музикалната стрийминг услуга Pandora Media за 3,5 милиарда $, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Това ще разреши на СириусЕксЕм да разшири предлаганите услуги и да участва с изключение на в колите, в домовете и мобилните устройства на клиентите.

Pandora е под все по-силен напън от съперниците си като Spotify и Apple. За последно е била на тримесечна облага през декември 2014 година

Купуването от SiriusXM, който влага 480 милиона в Pandora през юни 2017 година, може да се окаже тласъкът, от който се нуждае компанията

Възможността да предлага против абонамент услуга, която дава на клиентите на Pandora достъп до стрийминг на музика и сателитно радио, може да й даде преимущество пред конкуренцията и евентуално ще докара нови клиенти. Връзката на SiriusXM с автомобилни компании ще отвори вратата пред Пандора да има по-добро разпространяване на този пазар.

Същевременно договорката ще помогне на SiriusXM да употребява мобилната мощ на Пандора.

Нюйоркската компания SiriusXM има над 36 милиона клиенти в Северна Америка, а Пандора - над 70 милиона дейни консуматори месечно.

SiriusXM посочи, че и двете марки ще продължат да съществуват наред с продуктите и услугите си. 

Съветите на шефовете на двете компании са одобрили договорката, която се чака да завърши през първото тримесечие на 2019 година Очаква се утвърждението от акционерите на Pandora.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР